Incendiul Grecia, Teoria Conspirației. Lucian Mindruta: „Nici nu s-a terminat bine ancheta in Grecia, ca romanii pasionati de teoria conspiratiei au deja vinovatii…”

(Last Updated On: July 27, 2018)

O tragedie ca cea din Grecia nu putea trece neobservată de adepții Teoriei Conspirației. La începutul crizei, guvernul grec a fost preocupat de salvarea oamenilor și nu de explicații privind cauzele focului. Astfel a fost lăsat loc teoriilor conspirației.

Lucian Mîndruță face o analiză pe blogul său  în care explică capcana în care au căzut naivii. Pe Facebook a fost distribuită o fotografie ca fiind cauza incendiului.

Doar că, această poză a mai fost folosită la începutul acestui an, tot pentru o teorie a conspirației, dar în America.

Deci, nici un laser din cer nu a declanșat incendiul din Grecia.

Există conspirație în Grecia privind incendiul? Cel mai probabil va exista o conspirație privind mușamalizarea cazului. Trebuie să vă gândiți la Grecia ca la România. O administrație coruptă, imbecilă, neprofesionistă este pusă să descopere cauzele și să găsească vinovații.

În cursul zilei de joi, ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, a declarat pentru BBC News că de vină pentru răspândirea flăcărilor ar fi fost și construcțiile ilegale, care au blocat rutele pe care oamenii ar fi putut să scape.

Un medic elen spune că au fost construite case, cu autorizații luate pe bani, chiar și unde trebuia să fie un drum, informează Digi 24.

Credeți că vor răspunde cei care au luat mită pentru construcții? A răspuns la noi cineva pentru că a luat mită la construcția miilor de blocuri din marile orașe? Nu. Iar când se vor prăbuși la un cutremur mai puternic din cauza materialelor slabe, cei cu teoria conspirației vor căuta cauzele într-un atac cu armă de nu știu care și nu la calitatea slabă a materialelor. Dacă acum stai într-un bloc nou în care se aude orice de la vecini prin pereți cam ce crezi că ți se va întâmpla la un cutremur mare?

Grecii acuză că nu a existta niciun ordin de evacuare. Ce funcționar corupt și incompetent știe să reacționeze în caz de dezastru? El este pus acolo să facă bani, nu să salveze vieți. Dar ce evacuare? După un șir lung de întâlniri, discuții, multe dintre ele moderate chiar de premierul Alexis Tsipras, administrația de la Atena a ajuns la o concluzie care a căzut ca un trăznet: Nu a existat niciun ordin de evacuare, informează Digi 24.

Specialiștii au calculat că fereastra de timp în care oamenii ar fi putut să fugă din calea flăcărilor a fost de numai 20 de minute. Dar nimeni nu a dat ordin de evacuare. Oamenii sunt revoltați: n-au tras clopotele, n-a sunat alarma, n-a venit nimeni să le spună: plecați, vine focul!

Grecia are un plan de intervenție în caz de urgență, dar nici măcar acum, după ce 85 de oameni au murit, oficialii nu știu cine trebuie să dea alarma. Pompierii spun că primarii. Primarii spun că pompierii.