(Foto) „Impresionant totul ! Maiestosul Castel al Corvinilor, drumul spectaculos, prin ținuturi cu peisaje de vis spre Țara Moților…întinderile nesfarsite de verde pur ale munților…aerul curat și ozonat…Pe scurt, miraculoasa ”

(Last Updated On: July 27, 2018)

Castelul Corvinilor ete o construcție spectaculoasă. Ioan de Hunedoara initiaza, dupa 1440, constructii de mare amploare vizând transformarea cetatii într-un castel, prima etapa cuprinzând ridicarea a doua curtine în jurul vechii cetati, construite din blocuri de calcar dolomitic, prevazute cu creneluri la partea superioara. Aceste ziduri de curtina erau flancate de turnuri circulare si rectangulare, primele constituind o noutate pentru arhitectura militara a Transilvaniei secolului XV.

Albumita Lucan: „Impresionant totul ! Maiestosul Castel al Corvinilor, drumul spectaculos, prin ținuturi cu peisaje de vis spre Țara Moților…întinderile nesfarsite de verde pur ale munților…aerul curat și ozonat…Pe scurt, miraculoasa VACANTA !”

Legenda corbului
Pe blazonul familiei Corvinilor este inscrptionat un corb care tine în cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda. Se spune cã Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta.

Pentru a o feri de necinste, regele îi da de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodatã si un inel ca si dar pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci când va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facuta de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele.

(foto: Adina Beres)

Un corb, atras de stralucirea inelului îl fura încercând sa plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc si sageteazã corbul, recuperand astfel inelul. Atunci cand creste si ajunge la curtea regala, povesteste aceastã patanie, iar regele, impresionat de aceasta istorie, decide ca simbolul familiei hunedorenilor sã fie corbul cu inel de aur în cioc.

De altfel, si numele familiei provine din latinescul „Corvus”, care inseamna „Corb”, o pasare care simboliza cu totul altceva în evul mediu, si anume întelepciunea si longevitatea.

PROGRAMUL DE VIZITARE LA CASTELUL CORVINILOR ÎNCEPÂND CU DATA DE 01 MAI 2018, potrivit castelulcorvinilor.ro.:
Luni 12:00-20:30*
Marți 9:00-20:30*
Miercuri 9:00-20:30*
Joi 9:00-20:30*
Vineri 9:00-20:30*
Sâmbătă 9:00-20:30*
Duminică 9:00-20:30*
*ultima intrare se face cu 45 minute înainte de ora închiderii.
Tarife

Adulti
– 20 Lei (ianuarie, februarie, noiembrie, decembrie),
– 25 lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie),
– 30 Lei (mai, iunie, iulie, august)
Elev– 5 Lei (pe baza de carnetului vizat pe anul in curs)
Student – 5 Lei (pe baza legitimatiei de student vizata pe anul in curs)
Pensionari – 10 Lei (pe baza de cupon de pensie)
Taxa Foto – 5 Lei
Taxa Video – 15 Lei
Taxa Ghidaj – 30 Lei limba romana, 50 lei limba straina
Taxa Album Foto/Operator – 100 Lei/ora
Taxa Audio/Ghid portabil – 6 Lei
Taxa Audio Apps/Ghid Multimedia – 8 Lei

 

Tarife pentru grupuri:
Grup organizat : minim 30 de persoane;
Adulti
– 15 Lei (ianuarie, februarie, noiembrie, decembrie),
– 20 lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie),
– 25 Lei (mai, iunie, iulie, august)
– Pensionari – 8 lei/pers.
– Elevi/studenţi – 4 lei/pers.

(foto: Stelian Maties)

Centrul de Informare Turistica Hunedoara
Pentru informatii despre calatoria d-voastra spre Hunedoara, puteti cere informatii aici:
Tel/Fax +40.354.880.011
[email protected]