Monica Tatoiu: „În noaptea de Înviere la biserica unde am fost s-au stins toate lumânărie preoților. Oare ce vine?”

(Last Updated On: April 10, 2018)

Lumina Sfântă s-a aprins, sâmbătă, la ora 14.20, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în țări din întreaga lume, inclusiv în România. Monica Tatoiu a scris pe pagina sa de Facebook că lumina de Înviere s-a stins la toți preoții din biserică.

Pe Facebook,Monica Tatoiu a scris luni seara: „In noaptea de Inviere la biserica unde am fost s-au stins toate lumânărie preotilor.Oare ce vine?”

Stefan Sorina Florenta Și a patriarhului Daniel 🤔
Monica Tatoiu Cutremur?
Stefan Sorina Florenta Monica Tatoiu se poate! Ei tot ne duc cu zăhărelul ca nu o sa fie acum. Dumnezeu decide unde, când și de cât
 
Magdalena Radu nimic, a bătut vântul destul de tare
Monica Tatoiu A batut mai rau anul trecut si a plouat
 
Mariana Radulescu Ce vreți ss Spune-ți??!!?
Monica Tatoiu Tocmai ca nu stiu ce sa spun,cum sa interpretez.Nu am vazut asta niciodata
Ritualul aprinderii focului este, cel mai vechi obicei creştin datând din secolul, al 4-lea. Ca în fiecare an, ritualul milenar al Sfintelor Paşti a atras în lăcaşul sfânt din Ierusalim mii de pelerini ortodocşi, veniţi cu precădere din Europa de Est. Ca să prindă locuri cât mai bune, oamenii au aşteptat ore întregi într-o atmosferă de nerăbdare crescândă.
Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige, transmite Patriarhia, potrivit Stirile Pro Tv.
Sfântul Mormânt este inspectat încă din Vinerea Mare, imediat după Prohod. Cei care fac această verificare – pentru a nu exista nicio bănuială de înscenare – sunt poliţişti civili, care nu sunt creştini. De obicei, aceştia sunt trei: un arab, un turc şi un reprezentant al Statului Israel.