(Video) TORNADĂ azi în România! „Schimbarea climatului sau arme meteorologice…?”

(Last Updated On: May 8, 2017)

Rusia și SUA sunt acuzate de diverse state că ar deține arme cu care pot produce fenomene meteorologice extrem,e: inundații, secetă, uragane, tornade. Cum noi suntem aliați cu SUA, tornadele de la noi, dacă nu ar fi fenomene naturale, ar fi produse de ruși.

“O predicţie a tornadelor este legată de scara lor spaţială foarte fină (…). A face predicţie pe baza ieşirilor de la modelele numerice a acestor fenomene foarte fine nu este o abordare foarte riguroasă.

Poţi să estimezi că ai ingredientele pentru a se putea produce o astfel de tornadă, ingrediente teoretic prezente, dar acest lucru nu este echivalent cu o prognoză de tornadă, în nici un caz (…).

Pe de altă parte, această stare permanentă de stres în care suntem aruncaţi, cu anunţuri în care suntem ameninţaţi de fiecare dată că se întâmplă un dezastru ne poate aduce pe un nivel de non-acţiune, până la urmă, e povestea cu Petrică şi lupul.

Deci ştiinţific vorbind, nu se poate face o prognoză de tornadă”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, de la ANM pentru rfi.ro.

Pe Facebook, Adi Vorniciuc a postat un video cu mesajul: „Fenomene neobisnuite la Constanta.  Scena filmata intre Constanta si Cumpana! Schimbarea climatului sau arme meteorologice…?#tornada #neptuntv #constanta”

Vezi aici Video:

„Schimbarea climatului sau arme meteorologice…?”