O bubuitură puternică a zguduit două orașe din România. Până acum nimeni nu știe care este cauza

(Last Updated On: May 18, 2017)

O bubuitură puternică i-a speriat pe locuitorii orașelor Galați și Brăila marți, în jurul orei 16:30. Până acum nimeni nu știe ce a provocat această bubuitură.

Întâmplarea de ieri seamănă cu cele care s-au semnalat în toamna anului 2015. Atunci, o serie de zgomote similare au fost resimțite mai multe zile la rând, însă originile lor nu au fost lămurite pe deplin nici până astăzi. Concluzia trasă atunci a fost că bubuiturile ar fi apărut ca urmare a unor manevre militare efectuate în poligonul de la Smârdan, județul Galați, scrie realitatea.net

Presa gălățeană raportează la rândul său bubuitura, fără să găsească o cauză. Zgomotul s-a resimțit în toate colţurile oraşului, dar şi chiar la 30 de kilometri de Galaţi, respectiv Independenţa, Şendreni, Şiviţa sau mai aproape, la Vânători, precum şi pe Dunăre. Cel puţin la acest moment, nicio instituţie abilitată să intervină nu a fost sesizată de producerea vreunui incident care să fi provocat zgomotul asurzitor.

De asemenea, nu a fost raportat vreun incident nici pe platforma siderurgică sau la vreun alt operator economic de pe raza Galaţiului. O posibilă variantă ar fi fost o aplicaţie în Poligonul Smârdan, dar nici din partea reprezentanţilor Garnizoanei Galaţi nu a venit vreun răspuns pozitiv.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Galaţi a precizat că a solicitat deja conducerii ISU Galaţi să îi transmită oficial o comunicare cu datele evenimentului.