Vezi ce spune singurul cosmonaut român despre cele 7 exoplanete descoperite de NASA

(Last Updated On: February 24, 2017)

NASA a anunțat într-o conferință o descoperire senzațională, nu mai puțin de șapte planete într-un singur sistem solar aflat la 40 de ani lumină de Pământ. Din cele șapte planete, trei se află în zona favorabilă existenței vieții.

Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român a comentat în exclusivitate pentru DCNews importanța descoperiii celor șapte exoplanete.

Prunariu consideră că descoperirea unor forme de viață este doar o problemă de timp și tehnologie, iar întâlnirea altor ființe ar putea duce la modificarea mai multor raportări, inclusiv cele religioase.

“Problema descoperirii vieții pe alte corpuri cerești este doar o problemă de timp și tehnologie. Din punctul meu de vedere viața se poate dezvolta oriunde în Univers unde se găsesc condiții favorabile. Sub ce formă se dezvoltă această viață este o altă problemă. Noi căutăm viața după criteriile cunoscute de noi, iar existența apei constituie una din condițiile esențiale pentru a exista viață așa cum o înțelegem noi acum,” a declarat Dumitru Prunariu pentru DCNews.

Tododată, singurul cosmonaut român consideră că sistemele de valori de pe Terra ar putea fi complet schimbate în cazul în care pământenii ar reuși să intre în contact cu alte ființe, care să ofere informații cu totul noi față de cele cunoscute în prezent.

“Viața pe Terra nu se va schimba dacă se descoperă existența vieții în alte sisteme stelare. Ar putea să se schimbe dacă am intra în contact direct cu alte ființe care ar putea să ne releve informații necunoscute nouă despre apariția vieții pe pământ sau despre ce ne poate aștepta în viitor. Gândiți-va că o altă perspectivă a apariției vieții pe pământ, a apariției și evoluției ființelor umane ar putea schimba complet sisteme de valori și raportări, inclusive religioase,” a mai spus Prunariu.