NASA pregătește un anunț SPECTACULOS!

(Last Updated On: February 22, 2017)

NASA se pregătește de un anunț spectaculos miercuri seara, la ora 20:00, ora României. Se sepculează de la găsirea unei planete similare Pământului la semne de viață extraterestră.

Un eveniment major în opinia presei internaţionale, care aminteşte că agenţia spaţială americană nu organizează asemenea acţiuni decât atunci când are de făcut un anunţ răsunător, informează rfi.ro.


NASA a fost destul de discretă în privinţa conferinţei de presă de miercuri. Singurul lucru pe care l-a spus agenţia spaţială americană a fost că este vorba despre exoplanete, adică planete din afara sistemului nostru solar.

Chiar dacă nu ştim încă exact ce va anunţa NASA, putem specula că e vorba de o descoperire importantă despre posibilitatea ca una sau unele dintre aceste exoplanete să prezinte condiţii favorabile apariţiei unor forme de viaţă.

Nu este prima dată când NASA aprinde imaginaţia marelui public şi a cercetătorilor spaţiali. Agenţia spaţială americană a studiat mii de exoplanete în ultimii ani, în căutarea uneia capabile să găzduiască viaţă, datorită faptului că se învârte în jurul unei stele asemănătoare Soarelui nostru şi că se află la o distanţă similară celei dintre Pământ şi Soare.