De ce nu mănâncă românii carne de pasăre în noaptea de Revelion? Vezi ce ar trebui să mînânci:

(Last Updated On: December 30, 2016)

O veche superstiție a românilor este de a nu mânca carne de pasăre în noaptea de Revelion. Unii încep masa cu pește pentru că poartă noroc.

Bucătarul arădean Adrian Pop spune pentru adevarul.ro că: „Vorbim de superstiţii mai vechi. Cu toate acestea, carnea de curcan se va regăsi pe masa restaurantului la care lucrez. Eu unul nu cred în aceste superstiţii, dar trebuie adaptat meniul la cerinţele oamenilor”.

Superstiţia spune că nu este bine să se mânânce la cumpăna dintre ani carnea păsărilor care scormonesc în pământ pentru a-l împrăştia. Se crede că astfel se risipeşte binele şi prosperitatea din casă.

Unii includ în această categorie chiar şi carnea de curcan, însă alţii spun că aceasta poate fi consumată, curcanul fiind un animal care se îndoapă, nu care scormoneşte în pământ.

Pește. Asa cum pestele inoata prin apa, vei inota si tu prin toate necazurile din anul urmator, fara sa te afecteze. Atentie insa: superstitiosii spun ca trebuie sa fie primul aliment pe care il consumi in noul an!

Consuma carne de gasca. Astfel vei pluti peste probleme si vei inainta spre telul tau, asa cum face gasca pe luciul apei! Unii spun chiar ca e bine sa evitam carnea de gaina, pentru ca aceasta pasare aduce ghinion si se imprastie norocul, potrivit opiniatimișoarei.ro

Fasolea, mazarea si alte legume care se umfla sunt o parte dintre alimentele despre care se crede, in alte culturi, ca poarta noroc. Germania, Italia si Brazilia sunt doar cateva dintre tarile care urmeaza traditia de a pregati un preparat care sa includa aceste legume.Din punct de vedere al sanatatii, cele enumerate anterior sunt bogate in fibre si ajuta la eliminarea grasimii de pe abdomen, la stabilirea cantitatii de zahar din sange si la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Verdeturile sunt strans legate de ideea de prosperitate. De aceea, oameni din intreaga lume servesc feluri de mancare pline de verdeturi in seara de Revelion. Stiu ei ceva, avand in vedere ca aceste alimente au darul de a tine la distanta diabetul de tip 2 si osteoartrita. In plus, potasiul din interiorul acestora stabilizeaza tensiunea arteriala.