Această Peştera misterioasă din România ascunde o poartă spre o altă lume. Mulţi oameni au intrat şi nu au mai ieşit

(Last Updated On: July 18, 2016)

Sunteți în căutarea unor locuri ciudate din România și nu știți unde să mergeți? Misterioasa peșteră ascunsă sub dealul ce mărginește comuna Limanu, cu siguranță că îi va impresiona pe doritorii de senzații tari.

Înconjurată de legende care îți dau fiori, peștera cu o lungime de 4 kilometri a adăpostit cândva strămoșii noștri daci. Se zice că în adâncurile peșterii pot fi găsite bunuri de preț care datează din timpurile imperiului roman. Atenție, această peșteră poate avea efectul triunghiului bermudelor.

Pestera-Limanu-ww

Situata la numai cativa kilometri de Mangalia, despre pestera misterioasa se spune ca aceia care s-au incumetat sa-i descopere tainele, nu s-au mai intors, scrie efemeride.ro și preluat de romaniatv.net.

limanu-7

Ascunsa sub dealul ce margineste comuna Limanu, acest loc nu a putut fi niciodata explorat in intregime, din cauza labirintului intortocheat de pesteri. Localnicii povestesc ca pestera aceasta ciudata este o poarta catre lumea de dincolo de moarte.

download

Pestera are o lungime de aproape 4 kilometri si sute de galerii care serpuiesc pe sub sat. Se spune ca in aceasta pestera s-au adapostit dacii impreuna cu toate bunurile lor mai de pret, pentru ca erau prigoniti de catre romani.

download (1)

Tot aici s-au adapostit mai apoi primii crestini, in cautarea insingurarii si a unui loc de rugaciune departe de zgomotul lumii de afara.

desen-Limanu-ww Limanu

In jurul acestui loc misterios s-au nascut, asa cum era de asteptat, cateva legende care fascineaza si azi. Astfel, se spune ca pestera este strajuita de insusi Zamolxis, care pazeste intrarea in taramul sacru pana cand stramosii daci se vor intoarce.

Potrivit localnicilor, batranii satului spuneau ca inlantuirea de pesteri s-ar intinde prin beciuri si fantani din Limanu pana in Bulgaria sau chiar Turcia.

O altă legendă spune că aici se aud câteodată nişte vaiete stranii şi înspăimântătoare care vin din străfundurile pământului, iar cei care le aud sunt de-a dreptul hipnotizaţi de ele şi pornesc în căutarea glasului, potrivit financiarul.ro.

Se spune că acest glas ar fi al paznicului porţii metalice de la intrare, care vrea să îi ademenească pe cei neiniţiaţi şi care, din curiozitate, păşesc cu blasfemie pe pământul sacru al lui Zamolxis.

pestera_limanu_canal_820x450

Explicaţia ştiinţifică a acestor sunete ciudate, dată de speologi, este că vaietele sinistre sunt făcutede vântul care străbate numeroasele galerii de peşteri subterane de la Limanu, zgomot care, se pare, influenţează psihicul omului.

Aici, în peştera de sub deal, s-a dezvoltat o faună bogată, datorită lipsei curenţilor de aer, care au făcut ca galeriile din sectorul doi al peşterii să fie populate de lilieci.

Atât cât a fost exploatată de speologi, peştera dă impresia unui oraş imens, organizat pe trei cartiere, în care galeriile seamănă cu nişte străduţe care comunică între ele sau, din contră, se înfundă brusc.

Peştera de la Limanu seamănă cu Peştera Mamut din Statele Unite, care este cea mai lungă peşteră din lume. Unele reprezentaţii ce se găsesc la Limanu sunt unice şi tipice, fiind de fapt cel mai mare labirint subteran din România.