Și totuși, Eminescu a fost un GENIU. Vezi cum a ajutat Brazilia să ajungă una din puterile economice ale lumii. Ambasadorul Braziliei: “Mulțumesc României și în special domnului Eminescu pentru faptul că Brazilia a cunoscut cea mai mare creștere economică din lume.”

(Last Updated On: September 25, 2017)

Multă lume nu știe că Eminescu a fost, pe lângă poet, un foarte bun jurnalist, sociolog și politician. El și-a expus viziunea asupra vieții politice, naturii și organismelor sale iar Brazilia i-a preluat modelul în perioada 2000 – 2012.

Ca o confirmare a acestui lucru, Jeronimo Moscardo, ambasador al Braziliei în România, a făcut în anul 2003, cu ocazia decernării de către Academia Română a titlului Doctor Honoris Cauza, o afirmație cel puțin surprinzătoare pentru noi: “Mulțumesc României și în special domnului Eminescu pentru faptul că Brazilia a cunoscut cea mai mare creștere economică din lume.” potrivit cunoastelumea.ro.

Invitat în emisiunea , ADEVĂRURI TULBURĂTOARE (Nașul tv), jurnalistul Miron Manega, un om care a investigat afirmația ambasadorului brazilian, ne împărtășește ce a descoperit: Mihail Manoilescu unul dintre cei mai mari economiști români, fost Guvernator al Băncii Naționale, a încorporat într-o celebră lucrarea de-a sa, “Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional”, Teoria Statului Organic a lui Eminescu.

Cartea lui Mihail Manoilescu, publicată în anul 1932, este tradusă în portugheză, ajunge în Brazilia unde devine curs universitar, din anii 1970 program economic al țării, iar în perioada 2000-2012 transformă radical Brazilia, generând o creștere economică spectaculoasă…

Acum, dacă teoria lui Eminescu despre Statului Organic, dezvoltată de Mihail Manoilescu în“Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional”, a ajuns să fie program economic de succes al unei țări cu o suprafață aproape cât a Europei, ne-am putea întreba de ce nu o aducem în dezbaterea publică din România și apoi să o folosim pentru progresul economic al țării?

Statul are în concepția lui Eminescu două componente: corpul statului și sufletul statului. Corpul statului îl formează spațiul geografic pe care locuiește un popor, cu istoria sa. Corpul statului român era în viziunea lui Eminescu cel care se va înfăptui în 1918.

Sufletul statului îl fomrează poporul, cu clasele sociale, care îi conferă caracterul național. Sufletul statului românîl formează, în concepția sa, populația autohtonă, creatoarea limbii române, înainte de constituirea formațiunilor statale și păstrarea tradițiilor seculare. Nu întâmplător țărănimea reprezintă în concepția sa expresia virtuțiilor poporului român.

Pătura superpusă formată, cu precădere din elemente alogene, constituia o primejdie reală pentru caracterul național al statului român.