Primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu: „Cred că există extratereștri. Noi aşteptăm contacte de gradul 3”. Tu crezi că există?

(Last Updated On: July 2, 2017)

Existența extratereștrilor intrigă. Mai ales problema dacă sunt printre noi. Internetul este plin de martori care spun că au văzut extrateriștrii. Există și persoane serioase care spun că nu au văzut dar sunt convinși că există.

Unul dintre aceștia este primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, care a susţinut, în cadrul unei discuţii la TIFF Lounge din Cluj, că nu numai el, ci o comunitate ştiinţifică internaţională crede că există viaţă şi pe alte planete şi, mai mult, că e posibil ca civilizaţii mult mai dezvoltate au descoperit deja Pământul., informează adevărul.ro.

kitukiyikikiu

Întrebat de public ce părere are despre filmul “Contact”, al regizorului Robert Zemeckis, cu Jodie Foster în rolul principal, o peliculă despre contactul oamenilor cu o civilizaţie extraterestră, Prunariu a susţinut că nu l-a văzut.

“Noi aşteptăm contacte de gradul 3.
Nu numai eu, ci o comunitate ştiinţifică internaţională e adepta faptului unei realităţi, spunem noi, că viaţa nu e specifică numai Pământului, că viaţa e universală şi se dezvoltă acolo unde găseşte condiţii favorabile dezvoltării, de aceea şi căutăm, acum, planete asemănătoare Pământului.

Numai că spaţiile sunt atât de mari, încât noi de pe Pământ nu ajungem să investigăm viaţa pe alte planete într-un viitor previzibil”.

Fostul cosmonaut susţine că nu exclude ipoteza că un astfel de contact să fi existat deja.

“Nu exludem faptul ca alte civilizaţii mult mai dezvoltate ne-au descoperit, nu vorbesc despr omuleţi verzi văzuţi după un colţ de stradă, dar ideea că am fi putut fi vizitaţi de alte civilizaţii mi se pare foarte realistă.

De asemenea că am putea fi experimente, cine şie la ce scară universală am putea reprezenta un experiment global.Faptul că nu se intervine în ceea ce facem noi pe Pământ este o chestie de etică”, a detaliat Prunariu.

Întrebat dacă s-a făcut deja un contact cu extratereştrii, Prunariu a susţinut: “Eu nu am văzut niciunul şi nu am dovezi concrete, în rest, ceea ce aţi citit prin literatură credeţi sau nu credeţi. Am citit şi eu foarte multă literatură de felul acesta.”