Bogații României distruși cu Panama Papers! Conspirație ori sunt bogătașii români niște proști?

(Last Updated On: April 10, 2016)

După Revolta din 1989 urmată la scurt de tip de Lovitura de stat câteva mii de români s-au îmbogățit peste noapte. Au furat conturile PCR, Securității, Pionierilor, Șoimii Patriei. Au vândut pe nimic fabrică după fabrică. Având bani peste noapte au devenit de facto elita acestei țări tolerată de „stâpânii din umbră” ai lumii.

Acești stăpâni știau că bogătașii români, fără cunoștințe minime financiare, vor ușor de jumulit când va fi timpul. Ei au sfătuit aroganții bogătași români să-și ascundă averile acumulate prin furt în conturi secrete din offshore-uri din paradisurile fiscale.

Proștii bogătași români nu și-au dat seama că fac o greșeală colosală: și-au transformat banii luați din mită, bani fizici, în niște numere electronice din conturile secrete. Atât i-a dus capul. Seduși de faptul că oamenii de afaceri occidentali folosesc de 40 de ani firmele din Panama și nu pățesc nimic stupizii bogătași români s-au luat după ei și … au pierdut.

La ora actuală milioanele de euro din conturile lor valorează … 0 lei. Ce au făcut ei este infracțiune și conturile li se vor confisca. Stăpânii din umbră au dat semnalul că aceste conturi sunt ilegale și trebuie preluate de guverne iar bogătașii români se uită acum la niște numere electronice de conturi care valorează, cum spuneam, 0 lei.

„Legat de offshore-uri și de felul smucit în care s-a acționat, ne demonstrează, fără să putem să negăm acest fapt, că de la o zi la alta plăcile tectonice se mișcă într-un fel accelerat, generează cutremure, pentru că se vorbește despre 100 de români importanți implicați în acest scandal din Panama, dar probabil că alte câteva sute de români sunt îngrijorați că ar putea urma Dubai Documents sau Barbados Documents sau Singapore Documents și așa mai departe”, a comentat consultantul politic Cozmin Gușă la Realitatea TV, potrivit stiripesurse.ro

„Iar asta s-a putut întâmpla pentru că sensul lumii s-a schimbat după 1989 și n-au mai fost afacerile tradiționale, ci privatizările sălbatice, crearea de miliardari de carton în țările foste comuniste, post-sovietice, China și-a creeat miliardarii ei de carton și într-un mod accelerat în SUA, de asemenea, pentru ca să țină pasul oameni care aveau zeci de milioane au devenit la rândul lor miliardari.

Acum, deodată se ridică un văl, pentru că noi n-o să aflăm doar despre conturi din aceste paradisuri fiscale, care deocamdată nu vizează acele paradisuri fiscale din SUA, care există și acolo, ci alte paradisuri care se pare că nu-i afectează atât de mult pe americani, dar când vom studia aceste lucruri și vom vedea proveniența banilor, o să vedem finanțări de la FMI către țările post-sovietice și devalizare a acestor conturi, privatizări din România sau din alte state care au fost comuniste și apoi s-au privatizat, mega-finanțări de contracte sofisticate de sute de milioane sau miliarde care la rândul lor au lăsat comisioane de o valoare asemănătoare și care au alimentat acele conturi la oameni de afaceri și politicieni, pentru că tot timpul noi am discutat în România despre miliardele care au dispărut”, a completat Cozmin Gușă în final.

Potrivit variantei oficiale, jurnaliștii din Europa au pregătit timp de un an dezvăluirile legate de Panama Papers. Aceste documente au fost primite de la o amantă nefericită 🙂