(Video) Fenomene misterioase trăite în celebra pădure din România, Hoia-Baciu, de un fotograf care realiza un material pentru documentarul „The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?”. „Azinoapte, 22 spre 23 martie 2016 am stat in padure aproximativ 3 ore jumate”

(Last Updated On: May 7, 2016)

GVT Media, LaRa Media Production şi Hoia-Baciu Project (Asociaţia RYLEx) și -au propus să filmeze un documentar despre misterele din pădurea Hoia-Baciu din Cluj. Fotograful a povestit pe pagina de Facebook a documentarului experiența trăită zilele trecute în această pădure.

Pe Facebook, The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend? a scris: Noah..explicatii… Prima intamplare mai ciudata in padurea Hoia-Baciu ! Azinoapte, 22 spre 23 martie 2016 am stat in padure aproximativ 3 ore jumate (23:00 – 02.30) pentru timelapseuri la luna plina cu umbrele copacilor.

Am facut si unul cu luna si norii printre crengi. Aceasta serie de aproximativ 500 de fotografii este complet defocalizata si ce este cel mai ciudat, mi-a fost miscat trepiedul de multe ori, deplasandu mi imaginile…trepiedul este unul profesional Manfrotto destul de greu si foarte stabil…nimeni nu s a atins de el in timpul lucrului, ba din contra, am blocat f bine capul trepiedului pe orizontala si verticala, nu avea cum sa se miste, eram doar 2 persoane la distanta de aprox 15 metri de trepied, vant ZERO, m-am atins de el doar cand am oprit ciclul de fotografii, dupa aproximativ 45 minute.

Aparatul isi facea fotografiile la intervale de timp prestabilite….f ciudat comportament. Niciodata nu am ratat focalizarile la astfel de fotografii dar nici nu am mai patit ca toata seria de poze sa fie miscate din cadru la anumite intervale….hmm…totusi sunt fotograf de peste 15 ani…aici e o bucata din timelpase:

Vezi aici Video:

Timelapse…broken… from GVT Media – Ghid Video Turistic on Vimeo.

The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend este primul documentar turistic profesionist fãcut în România despre acest loc. Filmul va avea o duratã de aproximativ 30 de minute, dar şi douã trailere. Producţia va fi lansatã în luna decembrie a acestui an, în perioada Saturnaliei (17-23 decembrie). Cele douã trailere apar in lunile martie 2016, respectiv mai 2016, cu scopul de-a promova ineditul documentar, dar şi de-a strânge o parte din fondurile necesare producţiei.

Filmul îşi doreşte sa devinã cel mai râvnit suvenir al turiştilor strãini şi români. Documentarul va prezenta imagini cu pãdurea în toate anotimpurile anului, astfel cã producţia se va întinde pe durata unui an întreg. Vor fi filmate scene atât pe timpul nopţii, cât şi pe timpul zilei, iar tehnica de realizare va fi asemãnãtoare cu cea a unui film documentar artistic. Scenariul va respecta întocmai povestirile celor care au vizitat pãdurea, fãrã exagerãri, mistificãri sau manipulãri.