Paranormal în România. Un preot deschide cartea pentru enoriaşi şi le spune acestora lucruri ştiute doar de ei

(Last Updated On: February 14, 2016)

Oamenii nu sunt roboți și diferă unii de alți în anumite trăsături. Unii pot vedea viitorul, alții pot vindeca, alții pot vedea de la distanță, alții pot simți de la mare distanță. Alții nu simt nimic și îi înjură pe ce care „ies” din normal. La acest lucru contribuie și șarlatanii care profită de faptul că nu poți vedea oricând viitoul, nu poți vindeca tot timpul.

Cancan.ro, preluat de romaniatv.net, prezintă cazul unui preot care poate vedea viitorul ca pe pe unul scandalos. Un preot din Cluj “deschide cartea”, practică interzisă de Biserica Ortodoxă. Chiar şi după ce totul a devenit public, preotul continuă ritualul. Mai mult, primeşte enoriaşi şi acasă. Tarifele sunt cuprinse între 50 şi 1.100 de lei.

[ads1]

Preotul Petru Budean din satul Bont, judeţul Cluj, este cunoscut pentru harul său de a “deschide cartea”, scrie cancan.ro. Mii de oameni vin la el ca la un tămăduitor. În timpul ritualului, preotul vorbeşte despre lucruri personale din viaţa credincioşilor, pe care în mod normal nu ar avea de unde să le ştie.

Mai mult, preotul are program şi acasă, după terminarea slujbelor de la biserică. Pentru a “deschide cartea” în care vede viitorul credincioşilor, el are un tarif cuprins între 50 şi 1100 de lei.

Doi reporteri care voiau să vadă cu ochii lor minunile, au fost blestemaţi de preot, deşi se aflau în biserică. Au fost ameninţaţi chiar şi cu poliţia, iar părintele le-a urat să moară într-un accident de maşină, pe drum. Mai mult, aceştia au fotografiat împrejurimile, dar şi pe preot, însă au avut o surpriză, care i-a înfricoşat. Toate imaginile au ieşit bine, însă cele cu preotul au fost complet albe.

[ads2]

Poate vedea acest preot viitorul? Nu avem cum să știm sigur. Cert este că cei care pot, și în România sunt astfel de persoane, nu au această „putere” tot timpul. Mulți dintre ei sunt bulversați pentru că odată le iese, odată nu. Ei nu știu că viitorul nu este scris. Dacă vezi la un moment dat ceva din viitor, acel ceva reprezintă o fotografie a momentului din viitor care poate fi schimbat. De obicei tragediile mari, catastrofele naturale nu pot fi evitate. Iar dacă astfel de lucruri le vezi și se întâmplă ajungi la concluzia că „atragi” nenorocirile și atunci la ce bun să vezi viitorul?

Doar cei antrenați și cu concepții sănătoase de viață reușească să vadă constant și clar. Dar o fac pentru ei, ca altfel se interpretează. N-ar fi bine să știi dacă este să dea o mașină peste tine să te ferești? Și nu, nu este ca în filmele americane SF unde dacă te ferești apoi te urmărește acel „ghinion” până se întâmplă. Viitorul nu este scris, ți-l faci singur.