De ce? Vlad Țepeș, eroul românilor, întotdeauna reprezentat cu o stea cu 8 raze, niciodată cu o cruce

(Last Updated On: April 29, 2018)

Ați observat că Vlad Țepeș, eroul creștinilor în lupta cu otomanii, apare întotdeauna cu o stea cu 8 raze, niciodată cu o cruce? Ați observat că Biserica ortodoxă română nu-l pomenește în slujbele sale așa cum se întâmplă cu vărul său, Ștefan cel Mare, pe care l-au făcut chiar sfânt.

Ștefan cel Mare a aplicat trasul în țeapă la fel de mult ca Vlad Țepeș, a avut numearoase amante, numeroși copii „nelegitimi” și totuși a fost făcut sfânt.veveevveevve

Este posibil ca Vlad Țepeș să fii tras în țeapă numeroși preoți care, ca și acum, se ocupau cu aceleași lucruri: luau bani de la săraci pentru a face averi personale. În această ipoteză, preoții au aplicat aceiași strategie de ignorare ca la Alexandru Ioan Cuza care i-a lăsat săraci prin confiscarea averilor.

Ca și Vlad Țepeș, Alexandru Ioan Cuza are interzis în Biserica ortodoxă română. În 24 ianuarie 2017, când veți merge să sărbătoriți Mica Unire, ascultați ce spun preoții la sluba religioasă. Nici un cuvânt despre Cuza, doar despre pomenirea eroilor, la general.

 

O altă ipoteză în cazul stelei cu 8 raze ar fi că Vlad Țepeș făcea parte din Ordinul Dragonului care nu avea legătură cu preoții creștini. Unii spun că Ordinul era o creație medievală, ca ordinul cavalerilor teutoni, dar care își avea credințele în cunoașterile dacice, în învățămintele strămoșilor.

dracos_rega_031-Copy

Cert este că Vlad Țepeș dacă ar candida acum la președinție alături de alți eori români ar câștiga detașat potrivit unui sondaj CSCI realizat in perioada 1 – 4 februarie.

 

35% dintre romani l-ar alege pe Vlad Tepes, prin comparatie cu 21%, care l-ar vota pe Alexandru Ioan Cuza, 18% care l-ar alege pe Stefan Cel Mare si 9% care l-ar prefera pe Mihai Viteazul.

Observați că pe primele două locuri sunt cei pe care Biserica ortodoxă română îi ignoră dar de care românii au mare nevoie.
“Vlad Tepes este castigator printre alegatorii de toate varstele, dar si in batalia sexelor, acolo unde este preferat atat de barbati, cat si de femei, chiar daca Alexandru Ioan Cuza pare sa aiba mai mult succes in randul doamnelor si domnisoarelor decat in cel al barbatilor”, precizeaza initiatorii cercetarii.