Cel mai mare pelerinaj din România are loc la Manastirea Nicula. 100.000 de credinciosi au venit pentru sarbatoarea „Adormirea Maicii Domnului”

(Last Updated On: August 15, 2015)

Aproximativ 100.000 de credincioşi din România vor fi prezenţi sâmbătă, 15 august, la Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, unde va fi oficiată, începând cu ora 9.00, slujba de Liturghie, de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Oamenii vin aici în ziua Sfintei Marii pentru a se ruga și pentru a se închina la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei, despre care se spune că a lăcrimat zile în șir, în urmă cu mai multe sute de ani.

Vineri, de la ora 12.00, a avut loc o procesiune care a început la Biserica Sfântul Nicolae din Gherla şi s-a terminat la mănăstirea Nicula.

La procesiune a fost prezent şi mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, dar şi oameni politici precum preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, anunță adevarul.ro.

Programul a cuprins, de la ora 18.00, Vecernia cu Litie, oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, PS Lucian al Caransebeşului şi PS Timotei al Spaniei şi Portugaliei.

La ora 21.30, icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria a fost scoasă din biserică, iar la ora 22.00 a avut loc Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului.

În jurul orei 2.00 a avut loc înconjurul bisericii cu icoana.

20.000 de sarmale pentru credincioși

”Pelerinii vor avea la dispoziţie mai multe cişmele cu apă, avem toalete ecologice, a avut loc o acţiune pentru combaterea căpuşelor. Totul e pregătit”, a spus stareţul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan.

Pentru pelerini au fost pregătite 20.000 de sarmale şi mii de cozonaci.