Sute de români s-au inchinat pentru sanatate la icoana care s-a pictat singura

(Last Updated On: July 13, 2015)

Sute de bucureşteni au participat, ieri, la slujba de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, închinată Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, ce s-a pictat singură.

Considerată o minune, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa e sărbătorită de creştini în fiecare an pe 12 iulie. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Icoana zugrăvită singură se găseşte la Schitul românesc Prodromul din Sfântul Munte Athos.

O copie a icoanei miraculoase a fost adusă permanent la Paraclisul Catedralei Neamului. Există mărturii cum că Sfintele Feţe se schimbă miraculos, uneori întunecându-se, alteori luminându-se.

aaaaaaaaa

Deşi icoana a fost analizată la microscop, nu s-au depistat urme de pensulă. Mulţi s-au tămăduit după ce s-au închinat la Prodromiţa.

“Am venit de la Urziceni dis de dimineaţă ca să mă închin la Sfânta Icoană. Am stat două ore la coadă. Mi-am dorit mult să mă rog la Maica Domnului şi la Athos femeile nu au voie”, a spus Alexandrina (56 de ani), mulţumită că a ajuns să pupe icoana, pentru click.ro

În 1863, Iordache Nicolau, iconar la mănăstirea Bucium din Iaşi a încercat să picteze icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Pictor priceput, el s-a poticnit inexplicabil la zugrăvirea feţelor. Speriat, a încuiat atelierul, iar a doua zi, când s-a întors, icoana era desăvârşită.