Misterele “izvorului fermecat”. Apa vie ar vindeca bolile si mai ales, ar ajuta la cresterea in inaltime

(Last Updated On: June 14, 2017)

În Munții Apuseni, la granița dintre judeșele Alba și Cluj, se află un izvor despre care se spune că este fermecat. Denumit şi ”izvorul cu apă vie”, acesta ar ”ajuta” la creşterea în înălţime a oamenilor, conform legendei.

Povestea ”izvorului cu apă vie” de la Ocoliş îşi are ”rădăcinile” în păţania unui tânăr care, după ce a băut apă din fântâna situată în apropierea Cheilor Runcului, ar fi crescut brusc cu câţiva centimetri.

646x404 (73)

Localnicii au pus fenomenul pe seama creşterii naturale a tânărului, dar unii mai curioşi au încercat şi ei apa miraculoasă. Surpriza mare pentru aceştia a fost că şi ei ar fi crescut la fel după ce au băut apa. La fel s-ar fi întâmplat şi cu plantele, care ar fi cunoscut o dezvoltare mult mai rapidă dacă erau udate cu această apă.

Apa a fost studiată și de un doctor, conform adevarul.ro, care nu a oferit însă o explicație oficială. ”Medicul a dus apa şi a verificat-o în laboratoare pe la Cluj şi a zis că este extraordinară. Sătenii se duc şi acum acolo după apă pentru ceaiuri şi vin şi de prin localităţile din jur, Poşaga şi Sălciua. Locuitorii mi-au zis că medicul era cam ciudat, pentru că mânca Tănăneasă goală şi bea apă numai din izvorul acela”, a spus Ion Crişan, locuitor al satului Runc.

646x404 (74)

O explicaţie relativ ştiinţifică care ar fi rămas de pe urma studiului ar fi următoarea: ”proprietăţile apei de la Runc sunt asemănătoare cu cele ale unui dispozitiv radionic. Acesta, combinând elemente de radionică şi organicitate şi focalizând un flux energetic extrem de puternic încarcă apa în aşa măsură, încât după udarea cu lichidul astfel obţinut, plantele cresc vizibil mai repede”.