Locuri bântuite din România: poveştile sumbre despre Castelul Corvinilor din Hunedoara si blestemul Lacului Cinciş

(Last Updated On: October 31, 2016)

Castelul Corvinilor şi Lacul Cinciş se numără printre locurile din România care au aprins imaginaţia pasionaţilor de paranormal. Există numeroase poveşti despre cele două obiective turistice, în care acestea sunt prezentate ca fiind sălaşul unor spirite care le bântuie din vremuri îndepărtate.

Poveştile despre spiritele malefice care bântuie castelul s-au perpetuat în ultimii ani, cu sau fără contribuţia lui „Dracula” şi au făcut ca monumentul să fie inclus de mai multe publicaţii internaţionale între cele înfricoşătoare locuri de pe planetă.

Unele dintre legendele provin dintr-un trecut îndepărtat şi îşi au originea în credinţele populare. „Aceasta este Transilvania, un teritoriu sălbatic şi singuratic, unde localnicii îşi amintesc poveşti spuse de bunicii lor, despre creaturi cu înfăţişări monstruoase, despre oameni care străpungeau inimile morţilor pentru a-i ţine în criptele lor.

Oamenii din Hunedoara îşi amintesc poveştile pe care bătrânii lor le şopteau despre un spirit vampir numit Dracula”, relata jurnalista americană Alice Mosby, în urma unei vizite la Castelul Corvinilor, în 1969, în care se arăta fascinată de poveştile sumbre din jurul monumentului. (sursa: adevarul.ro)

646x404 (1)

Povestea Lacului Cinciş

La mai puţin de 20 de kilometri de Castelul Corvinilor se află Lacul Cinciş, înfiinţat în urmă cu 50 de ani, pentru a satisface nevoia de apă a Hunedoarei şi a combinatului siderurgic. Amenajarea hidrografică a dus la dispariţia a cinci sate vechi de peste cinci secole, de pe Valea Cincişului, iar vetrele lor, împreună cu bisericile şi cimitirele, au fost înghiţite de ape.

Bătrânii din satele învecinate lacului relatează despre blestemele aruncate în trecut asupra lui, de cei care nu au vrut să-şi părăsească aşezările înainte de a fi inundate. Se spune că animalele nu voiau să bea apă din lac, de teamă, iar în alte relatări ale localnicilor, lacul este bântuit de duhurile celor îngropaţi în cimitirele aflate pe fundul apei.

În realitate, multe dintre morminte au fost strămutate la începutul anilor 1960, înainte de a fi construit barajul.