Armata Româna si LASERUL din 1968. Ce zic românii: „Va spun din ce am auzit eu prin anii 70-80. Rusii au trecut granita la noi iar Romania a fost prima tara din lume care a folosit laserul pe post de arma. Nu a topit tancurile ci tevile la ele. Rusii sau retras si au invadat Cehoslovacia prin Polonia” Tu ce iti mai amintesti din acea perioada?

(Last Updated On: March 31, 2015)

In 1968 URSS dorea invadarea Romaniei deoarece tovarasul Ceausescu nu mai raspundea la comenzile Moscovei. Mai mult a refuzat sa trimita trupe alaturi de Tratatul de la Varsovia pentru a ocupa Cehoslovacia. In 21 august, Ceausescu a tinut celebrul discurs prin care a condamnat invazia sovietica.

„Pătrunderea trupelor celor 5 ţări socialiste în Cehoslovacia constituie o mare greşeală şi o primejdie gravă pentru pacea în Europa, pentru soarta socialismului în lume!

Este de neconceput în lumea de astăzi, cînd popoarele se ridică la luptă pentru a-şi apăra independenţa naţională, pentru egalitate în drepturi, ca un stat socialist, ca state socialiste să încalce libertatea şi independenţa unui alt stat.

Nu există nici o justificare şi nu poate fi acceptat nici un motiv pentru a admite, pentru o clipă, numai ideea intervenţiei militare în treburile unui stat socialist” spunea Ceausescu.

In acea perioada romanii au fost inarmati si au fost trimisi la parade prin care sa arate URSS ca Romania nu se teme.

Le-a fost frica sovieticilor de armata romana, de garzile patriotice sau de mitingurile romanilor? Cu armatele sovietice la granita de est, ungare la vest si bulgare la sud, Romania nu rezista mai mult de o saptamana.

Sau le-a fost frica de ceea ce se zvonea la acea vreme, zvon devenit legenda: Armata Romana a folosit un laser extrem de puternic cu care a topit tancurile sovietice care au incercat sa traverseze Prutul. Se spune ca era enorm de mare, fiind montat pe trailere speciale.

Zvon, legenda, fantezie? Nimeni nu stie. Va prezentam mai jos comentariile unor romani care au auzit si ei aceste zvonuri pe „timpul lui Ceausescu”, postate la articolul

Armele secrete ale României: In 1968, Armata Româna a folosit un laser extrem de puternic care a topit tancurile rusesti care vroiau sa invadeze tara. Realitate sau fantezie?

GB

Hai sa va lamuresc eu cum sta treaba.Sincer sa fiu nu am fost acolo dar va spun din ce am auzit eu prin anii 70-80 Se spunea ca Rusia vroia sa invadeze Cehoslovacia prin Romania.Ceausescu s-a opus vehement datorita faptului ca el nu vroia ca unele state sa se amestece in treburile altor state,asta trancanea el mereu la tv.Rusii au trecut granita la noi iar Romania a fost prima tara din lume care a folosit laserul pe post de arma.Nu a topit tancurile ci tevile la ele.Rusii sau retras si au invadat Cehoslovacia prin Polonia.

Un veteran

eu am facut armata la o unitate de artilerie iar in iarna anului 1987 ungaria a vrut sa invadeze romania dar atacul a fost respins cu o arma ciudata care topea orce vehicul militar si nu e fictiune pt ca am fost acolo . comunisti au tinut secret acest eveniment iar populatia romaniei nici nu a stiut de asa ceva nici pina astazi si nici nu va sti ,doar cei care au fost defata !

dionise:

da Romania tace .dar ia se poate apara de russi singura .am facut armata si stiu .Romania are forte de lasser in totate teritorile ascunse-n pamant sub camunflaj .ele pot apara teritoriul tari doar actionandule .fara nici un tanc terestru .asa ca russi vor fi topiti ca pe purcelusi de cracun .dar la rusi le e frica de Romania si doar se ratoiesc pe la vecini .dar in Romania NU SE INTRA .a facut tatucu nostru Ceausescu toate sapaturile necesare cu noi .de pe vremea lui .deci fara frica de rusi .ei stiu de aceste arme si le este frica .de romani, romanii sant spaima rusilor .

Danelescu

Eu stiu alta varianta …si ca tancurile au fost topite ..dar nu cu lasere ci cu niste fire bagate in pamant legate la o sursa de inalta tensiune .

gugush

Laserul la timpul acela nu are legatura cu Coanda (rachete, anularea sunetului, farfurii zburatoare) nici cu Gogu Constantinescu (sonicitatea) cu cu Prof Badarau !El a fost adus in teatrul militar de operatiuni dar nu era autonom.Era bransat la reteaua de curent electric nationala. Avea deci o energie enorma.Nu stiu si de varianta antiaeriana.

alex popa

Dacă va interesează, cercetați existenta proiectului Romteleghid din anii 70.:). Bineînțeles, dacă veți putea găsi vreo mențiune despre el undeva. Este unul din proiectele secrete românești. Ceea ce astăzi americanii numesc Predator sau Global Hawk……:)